Bloembollen van topformaat

Wij verzenden alleen topkwaliteit bloembollen

Bij DutchGrown verzenden wij enkel en alleen bloembollen van topformaat. Kleinere bollen lijken een goedkopere optie te zijn, maar de praktijk wijst uit dat dit slechts een valse besparing is. Grotere bloembollen bloeien niet alleen langer, maar bollen van topformaat produceren tevens grotere en gezondere bloemen. Zo zijn de stelen steviger, en beter bestand tegen weersinvloeden, waardoor deze minder snel verwelken, hangen of breken.

Top Kwaliteit Bloembollen

Ook tijdens de wintermaanden zijn onze bloembollen uitermate geschikt. De bollen zijn namelijk winterhard en bijzonder duurzaam. Dit resulteert in betere verwilderingseigenschappen, zodat de bloem zich elk jaar vermenigvuldigd en keer op keer prachtig bloeit. Bij ons krijg je waar voor je geld en wij doen geen concessies op de maat of kwaliteit van onze bloembollen. Zo ben je verzekert van betrouwbare, opvallende en sterke bollen.

Hoe wordt de maat van de bloembollen gemeten?

Bloembollen hebben een minimale maat een ‘topmaat’ (de maat die DutchGrown verzendt). Het opmeten van de bloembol wordt gedaan in centimeters en zowel het breedste punt als de omtrek wordt opgemeten.

Tulpen

Sommige bollenbedrijven bieden maat 10-11cm aan (beter niet kopen!) en vaak ook 11-12cm. Kijk hier goed naar of vraag voordat je koopt. Waarom al je werk en tijd in de tuin besteden voor een middelmatig resultaat? En dit voor een kleine besparing!

DutchGrown tulpenbollen topmaat: 12cm+

Voor optimale bloeiprestaties moeten tulpen bollen een formaat hebben van 12 cm of groter. Dit is dan ook de reden dat wij van DutchGrown enkel topformaat bloembollen verzenden. Het verschil tussen de bloeiprestaties van een normale maat bloembol en een topmaat bloembol is dan ook duidelijk zichtbaar.

Echter zijn er enkele soorten tulpen die een uitzondering vormen op deze regel, omdat ze van nature kleinere bollen en bloemen produceren.

DutchGrown Tulip Bulb Size and Quality


Narcissen
Normaal: 12cm
DutchGrown™ Topmaat: 15cm+

De narcissen-familie kent veel verschillende soorten narcissen, waardoor dwergnarcissen bijvoorbeeld kleinere bollen hebben dan trompetnarcissen. Houd er rekening mee dat groter altijd beter is, ongeacht de narcissoort. Topmaat bollen zijn over het algemeen 14-16 cm groot.

Amaryllis
Normaal: 24cm
DutchGrown™ Topmaat: 32cm+

De verschillen tussen Amaryllisbollen met een normale maat en grote is gigantisch, net als het verschil in bloeiprestaties. De amaryllis bloem hoort van nature prachtig te zijn, dus bezuinig niet op de maat van de bloembollen. Voor het beste, grootste en meest opvallende kleurenpalet heb je bollen nodig met een diameter van 34 cm - en dat is natuurlijk het standaard formaat bij DutchGrown™.

Hyacinten
Normaal: 14cm
DutchGrown™ Topmaat: 16cm+

Hyacinten zouden een minimaal formaat moeten hebben van 15 cm, maar 16cm+ is nog beter. Wij van DutchGrown leveren dan ook alleen de grootste en beste bloembollen.

DutchGrown Hyacintenbollen


Overige reguliere / topmaat bollen

Krokus
Normaal: 7cm
DutchGrown™ Topmaat: 9cm+

Grote allium
Normaal: 18cm
DutchGrown™ Topmaat: 20cm+

Middelgrote allium
Normaal: 10cm
DutchGrown™ Topmaat: 14cm+

Klein allium
Normaal: 4cm
DutchGrown™ Topmaat: 6cm+

Narcissen Paperwhites
Normaal: 14cm
DutchGrown™ Topmaat: 16cm+

Fritillaria
Normaal: 20cm
DutchGrown™ Topmaat: 24cm+

Grote krokus
Normaal: 7cm
DutchGrown™ Topmaat: 9cm+

Botanische sneeuwkrokus
Normaal: 4cm
DutchGrown™ Topmaat: 5cm+

Crocus Sativus (Saffraankrokus)
Normaal: 7cm
DutchGrown™ Topmaat: 9cm+

Nederlandse iris
Normaal: 7cm
DutchGrown™ Topmaat: 9cm+

Bollen van topformaat zorgen voor optimale bloeiprestaties

Het kan niet genoeg worden benadrukt dat het prestatieverschil tussen hoogwaardige bollen en goedkopere, kleinere bollen een wereld van verschil is. Net zoals de beste ingrediënten essentieel zijn voor het maken van de beste gerechten, zijn de beste kwaliteit bollen essentieel om uw tuin of landschap naar een hoger niveau te tillen.